Bingotillbehör

Om du vill spela bingo hemma med familjen eller dina vänner måste du naturligtvis köpa ett bingospel, men det finns även bingotillbehör som är nödvändiga inför bingorundan.

Bingospel

Om du ska spela bingo hemma med dina vänner måste nu såklart ha ett bingospel som innehåller bingobrickor, täckbrickor, nummerbrickor och en kontrolltavla där de utropade nummerbrickorna läggs. Det finns även bingospel som innehåller bingobollar som slumpas i en tombola. Vi på spelabingohemma.se fördrar detta bingospel eftersom det gör spelet ännu roligare och ökar spänningen.

Engångsbrickor

De flesta som spelar bingo hemma använder sig av bingospel med täckbrickor vilket gör att man kan återanvända bingobrickorna om och om igen. Det finns emellertid de som använder engångsbrickor för att täckbrickorna kan flyttas om man råkar stöta till bordet och för att det ger en mer äkta bingokänsla att kryssa för numren med en penna.

Duttpennor

Om ni spelar bingo hemma med engångsbrickor behöver ni även duttpennor som ni kan markera era nummer med. Det gäller även om du ska spela bingolotto eller bingo i bingohallen. Med en duttpenna markerar du enkelt dina nummer på bingobrickan genom att bara trycka lite lätt (dutta) med den mot numret. Även efter att du har markerat ett nummer ser du det klart och tydligt eftersom färgen är transparent.

Den stora fördelen med att använda duttpenna istället för en vanlig penna är att det går mycket snabbare att markera ett nummer genom att dutta istället för göra ett kryss, vilket är bra när man spela bingo med många brickor. Dessutom är det ingen risk för att duttpennans stift skulle brytas av som ett blyertsstift kan göra eller att bläcket plötsligt tar slut mitt i spelet.

Duttpennor finns i flera olika storlekar och färger, men du bör välja en färg som gör att du fortfarande ser bingonumret bakom markeringen. Om man inte har problem med färgblindhet brukar det inte spela någon roll vilken färg man väljer.