Bonusar

När du börjar spela bingo på nätet så kommer du att mötas av en glad överraskning. Oavsett vilken nätbingohall du än väljer, så kommer du att få en massa extra pengar att spela för. Dessa bonusar förkommer främst i två olika former: dels en registreringsbonus och dels en insättningsbonus.

Registreringsbonus

När du registrerar dig hos en nätbingohall får du ofta antingen ett visst belopp att spela för, eller ett antal gratisspel. Detta för att du, utan att riskera några av dina egna pengar, ska kunna känna efter om du trivs hos den aktuella nätbingohallen. Och bara för att du registrerar dig betyder det inte att du förbinder dig till någonting (i normala fall, det är möjligt att någon oseriös spelsajt försöker hävda motsatsen, men det är osannolikt att de skulle kunna göra någonting om du säger nej).

Insättningsbonus

Om du sedan tycker att sajten ifråga passar dig, och du vill spela där ett tag, så kommer du att få en bonus när du första gången sätter in pengar. Denna bonus är vanligtvis en matchningsbonus, där det belopp du sätter in matchas, så att du får dubbelt upp att spela för. Hur stor denna är varierar: det kan vara allt från ett par hundralappar till flera tusen kronor.

Dessa bonusar har dock vissa krav behäftade med sig för att du inte bara ska kunna plocka ut pengarna direkt som vinst. Det säger sig självt att det inte skulle fungera: om du registrerade dig, satte in 500 kronor, fick 500 i bonus, och sedan tog ut tusenlappen i vinst skulle bingorummet inte bli långlivat. Bonusarna har därför vanligtvis omsättningskrav: det vill säga att du måste spela ett visst antal gånger för bonuspengarna innan du kan ta ut dem som vinst. Om bonusen är på 100 kronor, och omsättningskravet är 10 gånger, måste du spela för 1,000 kronor innan du kan ta ut eventuella vinstpengar.